Дали им објаснивте на своите деца што е тоа менструација?

0
185

Има неколку важни разговори што треба да ги направите со своите деца. Еден од нив е и оној на темата менструација. Ова сигурно не спаѓа во најпријатните моменти во вашиот живот, но реакциите на оние кои за првпат се информираат за ова се секогаш симпатични. Во видеото родителите се обидуваат на своите тинејџери да им објаснат за што служат влошките, тампоните и менструалните чашки и на некои од нив, особено на татковците, тоа тешко им оди.